Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Το έμβρυο έχει δικαιώματα.

Σήμερα, τυχαία έπεσε στα χέρια μου ένα έντυπο συγκέντρωσης υπογραφών. Συνήθως σε κάτι τέτοια δεν δίνω σημασία και τα προσπερνώ. Αυτό όμως ήταν κάτι διαφορετικό και αξίζει να σταθούμε για λίγο και αν δεν ψηφίσουμε, τουλάχιστο να προβληματιστούμε.

Πρόκειται για μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που γεννήθηκε από πολίτες και ονομάζεται One of us-Ένας από μας. Η Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία είναι ένας νέος τρόπος συμμετοχής των πολιτών στην δημοκρατία, όπου μέσω της συγκέντρωσης υπογραφών, προτείνονται θέματα για νομοθεσία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πρέπει όμως η πρωτοβουλία να υποστηριχτεί από ένα εκατομμύριο πολίτες της Ευρώπης που προέρχονται τουλάχιστο από 7 μέλη κράτη.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αφορά στην προστασία της αξιοπρέπειας του ατόμου από την στιγμή της σύλληψης. Μάλιστα κάπου στο σάιτ τους διάβασα και το υπέροχο " Δεν έχει σημασία πόσο νέος είσαι", εννοώντας φυσικά και υποστηρίζοντας πως, ακόμα και το έμβρυο έχει δικαίωμα στη ζωή. Στόχος τους είναι η απαγόρευση των διαφόρων πολιτικών που επιτρέπουν την χρήση εμβρύων για επιστημονικούς ή άλλους λόγους, σαν πειραματόζωα δηλαδή, με πρόφαση το κοινό καλό. Το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο έχει ήδη έτοιμη πρόταση χρηματοδότησης ενός τέτοιου απαίσιου προγράμματος που θα οδηγήσει, μοιραία, στην εμπορική εκμετάλλευση του εμβρύου, για χάρη δήθεν της επιστήμης.

Μπορούμε να βοηθήσουμε και εμείς.Η προθεσμία λήγει την 1η Νοεμβρίου. Αφιερώστε λίγο χρόνο και μπείτε στο σάιτ για να μάθετε περισσότερα και να ψηφίσετε.http://www.oneofus.eu/el/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου